Özgül Sağdıç Fan Sitesi

Neslihan Demir Darnel

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek

Neslihan Demir Darnel

Mesaj tarafından EzgiCan Bir Paz Tem. 25 2010, 17:38

Neslihan Demir Darnel (d. 9 Aralık 1983 - Eskişehir) Türk milli voleybolcu.
Voleybola 1995 yılında Eskişehir DSİ’de başladı. 14 yaşında iken, ilk transferini yaptı ve Yeşilyurt Spor Kulübü’nde oynamaya başladı. Yeşilyurt’da 4 sene forma giydikten sonra 2002'de transfer olduğu Vakıfbank Güneş Sigorta'da oynarken yıldızı parladı. Bu clup altında 2 şampiyonluk, 1 Top Teams Cup kazandıktan ve 2006 yılında Cannes’da duzenlenen Indesit Şampiyonlar Ligi Final Four’unda forma giydikten sonra 2006-2007 sezonunda İspanya’nin Spar Tenerife Marichal takımıyla 4 senelik anlaşma imzaladı. Neslihan Demir, 2008-2010 sezonlarında eski takımı olan Vakıfbank Güneş Sigorta takımında forma giydikten sonra 2010-2011 sezonu için Eczacıbaşı Spor Kulübü ile anlaşmaya vardı.
Milli formayı ilk olarak Genç Milli Takım’da giydi. İlerleyen yıllarda başarılı oyunuyla A Milli Takım’ın değişmez ismi oldu. İlk A Milli takım formasını 16 yaşında giydi. Türkiye'nin katıldığı tüm şampiyonalarda, Neslihan smaçları ile milli takıma sayılar kazandırdı. Sağ kolunu neredeyse hiç kullanmadığı halde güçlü hücum oyunuyla Milli Takım’ı pekçok maçta sırtladı. Sporcu Ankara ****** Anadolu Lisesi'nden mezundur.

Bireysel başarıları

2006-2007 Indesit Şampiyonlar Ligi - En iyi servis atan oyuncu
2006 Dünya Balkan Şampiyonası - En skorer oyuncu
2005-2006 Indesit Şampiyonlar Ligi Final Four - En skorer oyuncu
2005-2006 Indesit Şampiyonlar Ligi - En iyi servis atan oyuncu
2005 Akdeniz Oyunları Şampiyonluğu, Almeria [İspanya]
2004-2005 Indesit Sampiyonlar Ligi; En skorer oyuncu, en iyi servis atan oyuncu
2004-2005 Türkiye Ligi Şampiyonluğu
2003-2004 Top Teams Cup Şampiyonluğu
2003-2004 Türkiye Ligi Şampiyonluğu
2003 Avrupa Bayanlar Voleybol Şampiyonası İkinciliği
2010 Türkiye Bayanlar Voleybol ligi ikinciliği
2010 Türkiye Kupası ikinciliği

Alkis çok iyi bir smaçör idoLüm benim Hapyy

EzgiCan
Üst Düzey
Üst Düzey

Kadın
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı: 11104
Nerden Nerden: ÖzqüL'izm :)
Teşekkür Puanı Teşekkür Puanı: 71
Mesaj Puanı Mesaj Puanı: 15479

http://ozgulsagdic.ile.biz/

Geri: Neslihan Demir Darnel

Mesaj tarafından EzgiCan Bir Perş. Tem. 29 2010, 14:57

İtalya'nın en çok izlenen web siteleri arasında yer alan volleyrossa'nın Milli Takım ve Vakıfbank Güneş Sigorta'nın yıldız oyuncusu Neslihan Darnel ile yaptığı röportaj sizler için..

Vakıf’a geri dönüşünle başlayalım, üç sezon sonra bu kararı nasıl aldın?

Aslında, Tenerif’ten Türkiye’ye dönme kararını almak çok zor geldi ama eski kulübüm Guneş Sigorta olması bu kararımı kolaylaştırdı.

Tenerif’ten ayrılırken dünyanın bir çok yerinden teklifler aldın. Neden Türkiye’yi seçtin?

Şartlar böyle bir karar almama neden oldu. Uzak Doğudan teklifler geldiği sırada henüz iyileşme dönemimdeydim o nedenle Avrupa’da kalmamın daha doğru olacağını düşünmüştüm. Italya, evet İtalya’ya gitmek istedim. Birkaç kulüple direk temasta bulundum ancak İtalya’daki transfer yönetmeliğine göre1 Ocak’tan önce oynamam mümkün değildi, ben de bu kadar süre oynamamayı göze alamadım.

Tenerif’deki serüvenin kulübün ekonomik problemlerinde dolayı kötü bir şekilde sonlandı. Yine de hemen hemen üç yıllık İspanya kariyerinde neler elde ettin?

Evet, maalesef şansızlık oldu. Ama Tenerif’te saygı, huzurlu bir hayat ve bana göre yaşanacak en mükemmel bir şehrin sıcak karşılamasını buldum. Ve tabi ki kızımı kazandım

Hikayenin en üzücü tarafı, İspanya’da voleybolda tarih yazan, oyuncularının kızı gibi seven başkan Quico Cabrera’nın vefatıydı. Onunla ilgili duyguların, anıların nelerdir?

Kesinlikle haklısın. İspanya da voleybolun tarihini yazdı ve dediğin gibi oyuncularını kızı gibi severdi. Dolayısyla bizim de sanki baba/kız gibi çok mutlu günlerimiz olduğu gibi, çok sinirli günlerimiz de oldu. Onu çok severdim. Ona karşı müthiş bir saygı duyuyordum. Vefat ettiği zaman sanki ailemden birini kaybetmiş gibi hissettim. Gerçekten. Birlikte hiç şampiyonluk yaşayamadığımız için üzgünüm. İlk yılımda hak ediyorduk şampiyonluğu, elimizden geleni de yaptık ama bir kişi yüzünden bütün çalışmalar çöpe gitti…

Gelelim güzel konulara, Tenerif’teyken kızın Zeynep doğdu. Bu olay hayatını nasıl değiştirdi?

Tabi ki hayattaki en güzel şey. Hala duygularımı ve hayatımı nasıl değiştirdiğini dile getiremiyorum. Öncelikle, hala kızım olduğuna inanamıyorum. Ama bir şeyden eminim ki O benim hayatımdaki en inanılmaz ve en güzel varlık.

Bir çok bayan oyuncu, doğumdan sonra sahalara daha güçlü ve daha kararlı dönerler. Zeynep’in de sana hayatında ve voleybolunda daha fazla güç ve tutku kattığını düşünüyor musun? Uzun bir aradan sonra ilk maçın nasıldı?

Aslında, gerçekten başarılı olmam için daha fazla güç ve konsantrasyon verdi. Çünkü sanki onun için yaşıyorum, onun için çalışıyorum ve her topu onun için vuruyorum gibi hissediyorum.Belki bu bize yardım eder! Hamilelikten sonraki ilk resmi maçım İspanya Süper Kupası yarıfinali idi. Murcia ya karşı oynadık. Beni tanıyanlar bilirler, genelde maçlardan önce heyecanlanmam ama bu maçtan önce akşam uyuyamadım ve çok gergindim. Ama takımım da ben de çok iyi oynadık ve maçı kazandık.

Türkiye Ligi sen İspanya’ya gittiğin zamandan çok farklı. Birçok yabancı oyuncu geldi ve Ligin kalitesi gittikçe yükseldi. Bunun hakkında ne düşünüyorsun?

Tenerif’te oynamak için Türkiye’den ayrıldığımda İspanya Ligi, İtalyan liginden sonra ikinci sırada geliyordu. Şimdi Türkiye’ye döndüğümde görüyorumki, Türkiye Ligi ikinci sıraya oturmuş durumda. Enteresan bir tesadüf. Evet Türkiye’de bir çok star var ama takımların gerçek birer takım olma yolunu bulmaları ve müsabaka seviyesini yükseltmeleri gerektiğini düşünüyorum. İtalya’daki kadar rekabet olduğuna inanmıyorum ama Türk takımları böyle giderse, bu rekabeti yakalayacaklardır.

Döndüğünde Türk gazeteleri “prenses döndü” diyerek ülkenin sana karşı duyduğu sevgiyi ve saygıyı belirtti. Bu kadar popüler olmayı seviyor musun? Voleybola yeni başlayan gençler seni seyrettiğinde ve takımın iyi sonuçlar aldığında neler hissediyorsun?

Beni böyle gören herkese minnettarım. Çok gurur duydum. Kendimi sıradan bir insan olarak görüyorum. Sadece takımımın en genç oyuncusuyum. Benim için önemli olan insanların oynarken değil, voleybolu bıraktıktan sonra benim için ne düşünecekleri. Eğer insanlar “Neslihan oynarken çok iyi oyuncuydu” derlerse görevimi tamamlamışım demektir. Yani görevim voleybolu bırakana kadar sürekli kendimi geliştirmektir.

Ülkene dönüp Vakıf’ta ilk oynadığında neler hissettiğini anlatabilir misin?

Aslında ilk oynadığım değil de Vakıfbank’la ilk maçımda enteresan ve karışık duygular içindeydim. Ama eski kulübüm olduğu için kolay adapte oldum.

Türkiye’ye döneli çok olmadı ama All Star Maçında lider oyuncuydun ve servis yarışmasını da kazandın. Böyle önemli bir organizasyonda oynarken neler hissettin?

Bir şeyi kazanmaktan çok, milli takımıma dönmek, kızları görmek güzeldi. Ale, Nico tüm teknik ekip bene büyük moral verdi. Servis yarışmasında ise kendime göre en iyisini yapamadım ama benim için güzel bir anı olacak.

Vakıfbank ile hedeflerin neler? Bir buçuk senelik kontratın var, kontratın bitiminde neler yapmayı planlıyorsun? Yeniden yabancı bir ülkede oynamayı düşünüyor musun? Mesela İtalyan Liginde?

Şu çok net; öncelikle bu sezon Türkiye Şampiyonluğu, gelecek sezon da Şampiyonalar Ligi. Bunları başardıktan sonra gelecek sezonları düşünebilirim. Bir gün İtalyan Liginde oynamayı düşünebilirim. Gerçekten böyle bir şeyi ümit ederim.

Gelecek yaz yine milli takımda yerini alacaksın. Allessandro Chiappini’nin çalışmalarıyla gerçekten çok ilerleme kaydetti milli takım. Bir çok genç oyuncu milli takıma alında ve bu oyuncular hedefe giderken deneyim kazanıyorlar. Milli takımınızın hedefi nedir ve senin ulaşmak istediğin hedefler nelerdir?
Evet Ale’nin katkılarıyla takımımızda alternatif çoğaldı. Bu bize rotasyon imkanının yanı sıra sert bir ligden çıktıktan sonra milli takım çalışmalarına kadar dinlenme imkanı da verecek. Gelecek sezon için hedefimiz Dünya Şampiyonasına hak kazanmak ve Polonya da madalya almak.

Neslihan Darnel dediğimiz zaman, yeteneğini tüm dünyaya göstermiş, yeni evli, yeni anne ve bir çok ünvanları olan birinden bahsediyoruz. Ama yaşını duyunca “bu kız sadece 25 yaşında!” diye düşünüyorsun. Bir kadın ve oyuncu olarak hayatının çok hızlı olduğunu ve bu yaşta birçok önemli hedefe ulaşmış olduğunu düşünüyor musun?

Vaayy! Aslını isterseniz siz bunu söyleyene kadar hiç düşünmemiştim. Haklısınız ne kadar yoğun bir hayatım oldu Ama şimdi görüyorum ki voleybol dışında her şey tamam, o zaman voleybola daha çok odaklanabilirim

Birçok lakabın var? 2003’teki Avrupa Şampiyonası ikinciliğinde sonra çoğu insan soyadın “Demir” i kullanmaya başladı. “Demirsmaç” , “demirlady”, “demiryumruk”. Bu isimleri seviyor muydun? Senin favorin hangisi?

Tenerifte daha fazlasını da duydum. “çekiç”, “Voleybolun Messi’si”, “buldozer” vs. Benim hiç hoş şeyler,kötü bir isin olmadıkça benim için sorun yok.

voLeyBoLun kraLiçesi ...
kishhh Heart Hapyy

EzgiCan
Üst Düzey
Üst Düzey

Kadın
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı: 11104
Nerden Nerden: ÖzqüL'izm :)
Teşekkür Puanı Teşekkür Puanı: 71
Mesaj Puanı Mesaj Puanı: 15479

http://ozgulsagdic.ile.biz/

Geri: Neslihan Demir Darnel